Μαθήματα Ευζωίας

Μαθήματα Ευζωίας


Παρέχονται μαθήματα ευζωίας δύο κύκλων. Ο κάθε κύκλος διαρκεί 8 μήνες, Οκτώβριο έως Μάιο, και αποτελείται από ένα δίωρο μάθημα κάθε εβδομάδα. Οι ημέρα των μαθημάτων καθορίζεται από τη σχολή. Υπάρχει η δυνατότητα διά ζώσης ή διαδικτυακής παρακολούθησης.

Η ψυχική ισορροπία μας εξαρτάται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δυσάρεστες καταστάσεις. Τον τρόπο που υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και δεν τον θέτουμε υπό το έλεος των άλλων. Το μυστικό βρίσκεται στον έλεγχο της ενέργειάς μας, ώστε να μην εξαντλούνται τα «αποθέματά» μας. Ο σκοπός μας είναι να βρούμε τον τρόπο να μαζεύουμε θετική ενέργεια και όχι να την χάνουμε, και μάλιστα άσκοπα τις περισσότερες φορές. Καθημερινές τακτικές ρουτίνας μας στερούν πολύτιμη ενέργεια που είτε την σκορπάμε είτε δεν την συλλέγουμε.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί θυμώνουμε; Γιατί στεναχωριόμαστε; Τι είναι αυτό που προκαλεί αυτό το αρνητικό συναίσθημα; Πολλοί πιστεύουν ότι καταπατάτε ο εγωισμός τους, άλλοι ότι πιάνονται κορόιδα και τους εξαπατούν, κάποιοι ότι έχουν υποτιμηθεί και πάει λέγοντας. Το θέμα είναι να αντιληφθώ γιατί θύμωσα. Τι μου δημιούργησε αυτό το συναίσθημα;
Η επίγνωση της κατάστασης είναι η σωτηρία μας. Όσο κρατάς μέσα σου τον θυμό χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι χάνεις χρόνο, ενέργεια, βασανίζεσαι και φτάνεις σε μία κατάσταση που όλη σου η σκέψη επικεντρώνεται σε μία προβληματική κατάσταση που δεν αφήνει χώρο στο νου για άλλες θετικές και όμορφες εμπειρίες. Δε είναι τυχαίο που τα ίδια και τα ίδια προβλήματα κατακλύζουν το νου μας.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν μια πλήρη γνώση όλων των μηχανισμών που συνθέτουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας. Επίσης τους παρέχεται η δυνατότητα να αντιληφθούν γιατί επιτρέπουν πρόσωπα και καταστάσεις να τους προκαλούν ψυχική αταξία.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν απαλλαγή άγχους, θυμού, αναβλητικότητας, επίτευξη στόχων, ανακάλυψη ταλέντων, κατανόηση των παρανοημένων συναισθημάτων. Στόχος του κύκλου σπουδών είναι η αύξηση των επιπέδων χαράς και η ψυχική ισορροπία.
Για να βρούμε τον σκοπό της ζωή μας, πρέπει να βρούμε ποιοι και τι πραγματικά είμαστε.
Να θυμάστε πάντα ότι ο χρυσός κανόνας είναι: Ποτέ να μην κάνεις στον εαυτό σου αυτό που δε θα έκανες στους άλλους.

Η συμμετοχή επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18
Απονέμεται βεβαίωση παρακολούθησης.